Veelgestelde vragen consumenten

Lees dit eerst...

Op deze pagina wordt bijna elke vraag beantwoord die je hebt om jouw huid weer mooi te maken, of over onze producten.

 

Als je een consument bent vind je de meeste antwoorden heel makkelijk onder ‘FAQ voor consumenten’ en voor professionals onder ‘FAQ Professionals’

Voor jou als consument stellen we namelijk ook onze professionele informatie beschikbaar, hiernaast/onder in de rubriek ‘FAQ Professionals’. Misschien niet altijd even begrijpelijk maar in de meeste gevallen toch nét dat beetje extra waar je naar op zoek bent als je meer wilt weten dan de gemiddelde consument.

 

Als professional kun je extra (consumenten)informatie krijgen bij de rubriek ‘FAQ consumenten’. Vooral de afbeeldingen kunnen hier net de extra duidelijkheid geven waar je naar op zoek bent. Bij onze exclusieve distributeur kun je een uitgebreide productinformatiebrochure krijgen waar alle professionele ins- en outs staan uitgelegd over Phitex. (Beauty Injection: e.verkuil@beauty-inn.nl T: 030-2000105)

 

Wil je nóg meer weten?

Vraag het ons en wij geven jou het antwoord op je vraag of huidprobleem! En dat doen wij zo snel mogelijk en nemen daar alle tijd voor je, zo veel als nodig. 

Stel gewoon je vraag op info@phidermica.nl en ik beantwoord jou persoonlijk en help je toe naar een mooie en gezonde huid!

FAQ voor consumenten

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Inhoud accordeon

FAQ voor huidprofessionals

Vragen over het gebruik

 

 

 

Hoe moet ik Phitex® ClearUp aanbrengen?

Dit staat beschreven in de aanwijzingen voor gebruik die bij het product zitten, op de website van Phidermica en van Phitex® en in deze brochure onder ‘Dosering en gebruik’.

 

Mag ik de werking versnellen door het direct op de huid aan te brengen?

Nee, u mag het product niet direct aanbrengen op de huid! Als u dit doet kan dit geen kwaad voor de huid, maar het product zal niet werken voor uw huidprobleem.

 

Hoe vaak moet ik Phitex® ClearUp aanbrengen?

In principe 1 keer per week als u het tijdens de nacht gebruikt. Bijvoorbeeld uw kussen of T-shirt. Als u gewend bent om deze vaker dan een keer in de week te wassen, verschonen, mag u het vaker insprayen nadat het gewassen is. We raden dan wel aan om minder sprays per keer toe te passen, op zo’n manier dat u over een hele week genomen maximaal in het totaal 12 sprays gebruikt. U mag uw kussensloop NIET dagelijks insprayen. Dit kan roodheid en/of schilfering geven van de huid, omdat deze dan te snel gaat regenereren. Omdat Phitex®  ClearUp een krachtig product is, versnelt het onder andere de stofwisseling in de huid. Dit leidt tot een versnelde regeneratie waardoor het epitheel wordt vernieuwd en afgestoten. Dit is de reden dat bij overdosering schilfering kan ontstaan.

Een uitzondering is het gebruik bij rugacne of de behandeling van de billen, omdat dit een ander type huid is dan de gezichtshuid. Hier mag u alléén de eerste week dagelijks uw T-shirt of onderbroek insprayen en dan overdag en ’s nachts aanhouden. Daarna dient u uw rug of billen alleen nog ’s nachts te behandelen en dus 1 keer per week.

 

Wanneer moet ik Phitex® ClearUp gaan gebruiken als ik het wil gebruiken voor een intensieve huidbehandeling, zoals laser, peeling of microneedling?

Bij voorkeur 4 weken voorafgaand aan de behandeling tot 4 weken of langer na de behandeling.

 

Wat als ik alleen maar op mijn linker- of rechterzijde slaap?

Spray dan de bovenrand van uw dekbed in die u ‘s nachts een beetje over uw gezicht trekt. Zo kan de kant van uw gezicht die niet in contact komt met het kussen ook in aanraking gebracht worden met het product.

 

 

 

Wat als ik alleen maar op mijn rug slaap?

Als u alleen op uw rug slaapt komt uw gezichtshuid niet in aanraking met het ingesprayde kussen. Voor de behandeling van de onderkant van uw gezicht zou u de bovenrand van het dekbed kunnen insprayen en iets over het gezicht trekken tijdens de slaap. Ook kunt u zich tijdens de behandeling aanwennen om op de zij te slapen. Natuurlijk kunt u uw voorhoofd gewoon behandelen door gebruik te maken van een bandeau.

 

Hoe moet ik het gebruiken als ik op vakantie ga?

Als u in een hotel slaapt waar ze dagelijks uw kussensloop verschonen, neem dan uw eigen kussensloop mee en gebruik die. Eventueel kunt u hem van te voren insprayen en met de ingesprayde kanten tegen elkaar aangevouwen opvouwen.

 

Wat als de bandeau niet goed blijft zitten tijdens de nacht?

Probeer de bandeau strakker te stellen, of neem anders contact op met uw huidprofessional of Beauty Injection, dan kijken wij hoe we dit kunnen oplossen. Natuurlijk kunt u ook gewoon een ander soort hoofdbandje proberen dat beter blijft zitten. Let er wel op dat het hoofdbandje altijd van katoen is, of tenminste 80% katoen bevat.

 

Mijn voorhoofd krijgt geen verbetering, terwijl ik wel met een bandeau slaap, hoe kan dat?

Misschien sprayt u de buitenkant van de bandeau in, in plaats van de binnenkant die in aanraking komt met uw huid. Ook kan het zijn dat u wel de binnenkant insprayt, maar de bandeau per ongeluk binnenstebuiten omdoet.

 

Mag ik wasverzachter gebruiken als ik het textiel dat ingesprayd wordt was?

Ja, dat mag en heeft geen effect op de werking van Phitex® ClearUp.

 

Ik wil voor mijn rugacne niet de hele week hetzelfde t-shirt voor de nacht dragen, maar tussendoor wassen. Moet ik het dan opnieuw insprayen?

Ja, volgens aanwijzingen voor gebruik.

 

Wanneer mag ik stoppen met de behandeling?

U mag altijd stoppen met de behandeling, dat kan geen kwaad. Wel kan het zijn als u stopt dat de klachten weer terugkomen. Als u even gestopt bent en wilt toch weer opnieuw beginnen, dan kan het opnieuw weer een paar weken duren voordat het product weer optimaal werkzaam is. Het beste is dus om de behandeling niet te onderbreken.

Wat moet ik doen als ik het vergeten ben om te gebruiken?

Zie ook de vraag hierboven. Als u vergeten bent om bijvoorbeeld uw kussensloop in te sprayen, kunt u dit alsnog doen met de voorgeschreven dosering.

 

Mag ik het gebruiken als ik zwanger ben of zwanger wil worden?

Ja.

 

Mag ik mij opmaken als ik Phitex® ClearUp gebruik?

Ja dat mag zoals u gewend bent. De werkstoffen zijn ’s nachts al opgeslagen in de huid en zijn gewoon overdag nog actief en het maakt niet uit of er make-up gebruikt wordt. Let er wel op dat u binnen uw skincareroutine geen producten gebruikt met huidverzwakkende ingrediënten, want dit kan het resultaat van Phitex® ClearUp negatief beïnvloeden. Maar, u mag geen producten op uw huid doen vóórdat u gaat slapen.

 

Ik draai uit gewoonte mijn kussen terwijl ik slaap, hoe moet ik nu mijn kussen behandelen?

In dat geval sprayt u ook de andere kant van het kussen in en eventueel het stukje hoeslaken onder uw kussen.

Als ik ‘s ochtends mijn gezicht was, was ik het product er dan af?

Nee, want het product is dan al helemaal IN uw huid gekomen en kan er niet meer afgewassen worden.

 

Hoe weet ik wanneer ik kan stoppen met de behandeling?

Wanneer de klachten over zijn en de huid voldoende is hersteld. Wij raden het af om in een keer te stoppen, dus bij voorkeur afbouwen. Bijvoorbeeld door het aantal sprays per dosering elke week met 1 spray af te bouwen. Op het moment dat uw huidonzuiverheden weer terugkomen, kunt u altijd de dosering weer verhogen.

Voor vrouwen bij wie de onzuiverheden of acne cyclusgebonden zijn, raden wij aan om het product alleen te gebruiken gedurende de twee weken rondom de menstruatieperiode.

 

 

Moet ik het product koel bewaren?

Het product dient onder 24°C bewaard te worden, maar NIET in de koelkast.

Moet ik schudden voor gebruik?

Nee, dat is niet nodig.

 

Hoe moet ik mijn gezicht reinigen voor de nacht?

Met een milde olievrije Cleanser en eventueel daarna afdoen met een toner. Daarna met water afspoelen en droogdeppen met een zachte handdoek. Het is belangrijk dat de huid volledig ‘open’ is zodat de werkstoffen in de huid kunnen komen. Geen nachtcrème gebruiken voor het slapen.

 

Kan en mag ik het ook overdag gebruiken?

Ja, zie het hoofdstuk ‘Dosering voor gebruik’.

 

Mag het product gebruikt worden voor kinderen onder de drie jaar?

Wij hebben hier geen klachten over gekregen, maar het product is niet specifiek ontwikkeld voor kinderen onder de drie jaar. Wel kan gezegd worden dat Phitex® geen huidverzwakkende of irriterende stoffen bevat.

Mag ik Phitex® meenemen naar het buitenland?

U dient hier zelf voor te informeren bij de daarvoor bestemde instanties.

 

Ik ben de aanwijzingen voor gebruik kwijt, hoe kan ik hier weer aankomen?

Deze vindt u op de site van Phitex® en uw huidprofessional kan u hierover informeren.

Wat is een bandeau en wanneer moet ik deze gebruiken?

Een bandeau is een soort hoofdbandje om de huid op het voorhoofd te behandelen. Dit hoofdbandje draag u ’s nachts. Was de bandeau met het klittenband gesloten zodat het klittenband goed blijft hechten en niet beschadigt.

Hoe werkt de Geen Resultaat Geld Terug Garantie?

Op basis van een voor- en nafoto kunt u hierop aanspraak maken als u onvoldoende verbetering constateert. De voorwaarde is wel dat u het product volgens de aanwijzingen voor gebruik heeft toegepast.

Hoe maak ik een goede voor- en nafoto?

In hoogresolutie (300dpi), neutrale achtergrond met gelijke en goede belichting, bij voorkeur daglicht, zonder schaduweffecten en vanuit dezelfde hoek genomen.

Vragen over de werking

 

Wanneer moet ik Phitex® ClearUp gaan gebruiken als ik het wil gebruiken voor een intensieve huidbehandeling, zoals laser, peeling of microneedling?

Bij voorkeur 4 weken voorafgaand aan de behandeling tot 4 weken of langer na de behandeling.

 

Als ik ‘s ochtends mijn gezicht was, was ik het product er dan af?

Nee, want het product is dan al helemaal IN uw huid gekomen en kan er niet meer afgewassen worden.

 

Hoe werkt de Geen Resultaat Geld Terug Garantie?

Op basis van een voor- en nafoto kunt u hierop aanspraak maken als u onvoldoende verbetering constateert. De voorwaarde is wel dat u het product volgens de aanwijzingen voor gebruik heeft toegepast.

Hoe maak ik een goede voor- en nafoto?

In hoogresolutie (300dpi), neutrale achtergrond met gelijke en goede belichting zonder schaduweffecten en vanuit dezelfde hoek genomen.

Werkt Phitex® ClearUp overdag door als ik ’s ochtends mijn gezicht heb gewassen?

Ja, gedurende de gehele dag.

 

Maakt Phitex® ClearUp mijn huid dunner en mag ik de zon in als ik Phitex® ClearUp gebruik?

Het maakt uw huid NIET dunner en u mag gewoon de zon in zoals u gewend bent.

 

Mijn huid wordt rood en schilferig sinds ik Phitex® ClearUp gebruik, hoe kan dat?

Dit komt soms voor als het product te hoog wordt gedoseerd, bijvoorbeeld door te veel sprays per oppervlakte of door te vaak insprayen.

 

Geeft Phitex® ClearUp vlekken op mijn textiel?

Nee.

 

 

 

Heeft Phitex® ClearUp bijwerkingen?

Nee, het product is volledig vrij van bijwerkingen en huidverzwakkende ingrediënten.

 

Hoelang doe ik met 50 ml Phitex® ClearUp ?

Dit is afhankelijk van wat u wilt behandelen. Zie hiervoor het hoofdstuk ‘Dosering en gebruik’.

 

Wordt mijn huidprobleem eerst erger als ik start met Phitex®, of kan dat niet door Phitex® komen?

Nee, bij goed gebruik zal het niet door Phitex® komen dat uw huidprobleem verergert.

Als ik meer product gebruik, werkt het dan sneller of beter?

Nee. Wij raden het af om meer te gebruiken dan voorgeschreven. Dit kan averechts werken omdat de huid dan te snel regenereert. Hierdoor kan de huid gaan schilferen en kan er roodheid optreden. Omdat Phitex®  ClearUp een krachtig product is, versnelt het onder andere de stofwisseling in de huid. Dit leidt tot een versnelde regeneratie waardoor het epitheel wordt vernieuwd en afgestoten. Dit is de reden dat er bij overdosering schilfering kan ontstaan.

 

Hoe weet ik wanneer ik kan stoppen met de behandeling?

Wanneer de klachten over zijn, de huid voldoende is hersteld. Wij raden het af om in een keer te stoppen, bij voorkeur afbouwen.

 

Mijn huidprobleem staat niet bij de huidproblemen waarvoor Phitex® ingezet kan worden, hoe weet ik of Phitex® misschien toch helpt tegen mijn huidprobleem?

Deze vraag kunt u stellen aan onze distributeur Beauty Injection. Natuurlijk staat het u ook vrij om contact op te nemen met ons, Phidermica.

Blijft mijn acne voorgoed weg als ik het behandeld heb?

Dit is zelden het geval omdat acne vaak een hormonaal veroorzaakte aandoening is. Wel is het zo dat zolang u het product blijft gebruiken, de klachten sterk verminderd blijven. Het product blijft dus evengoed werken, ook na langere tijd.

Is Phitex® ook aan te raden als ik geen huidprobleem heb?

Ja, het maakt sowieso uw huid sterker en gezonder en geeft uw huid een verhoogde weerstand en bescherming tegen tal van factoren die onder andere een zichtbare veroudering geven.

Ik ben de aanwijzingen voor gebruik kwijt, hoe kan ik hier weer aankomen?

Deze vindt u op de site van Phitex® en uw huidprofessional kan u hierover informeren.

Waarom moet Phitex® op katoen worden gebruikt?

Zonder u te vermoeien met een technisch ingewikkeld verhaal, komt het erop neer dat de ingekapselde werkstoffen positief geladen zijn. Een katoenvezel is negatief geladen. Daarom trekken deze twee elkaar aan. Hierdoor blijven de kapseltjes die om de werkstoffen zitten vastkleven aan het textiel als zij opengaan om de werkstof af te geven aan de huid. Bij ander textiel dan katoen kunnen de vezels positief geladen zijn en stoten daarom het product af. En bij zijde is het probleem dat de zijdeproteïnen de peptiden in het product kapotmaken zodat deze hun werking voor de huid verliezen.

Mijn acne verergert sinds ik Phitex® gebruik. Hoe kan dat?

Acne kan worden veroorzaakt worden door veel factoren. Het kan zijn dat een of meerdere van die factoren nét aanwezig zijn op het moment dat u met Phitex® bent gestart, dit kan bijvoorbeeld het moment in uw (vrouwelijke) cyclus zijn, een ander eetpatroon, een ander skincareroutine of andere producten of bijvoorbeeld stress. Het lijkt dan misschien alsof de verergering door Phitex® wordt veroorzaakt, maar dit komt dan waarschijnlijk omdat u op het moment dat u met Phitex® bent gestart, net op het moment dat u te maken heeft gekregen met anderen factoren die van negatieve invloed zijn op uw acne. Een andere reden kan zijn dat u Phitex® te hoog heeft gedoseerd, bijvoorbeeld door te veel sprays per oppervlakte of door te vaak insprayen. Hierdoor gaat de huid schilferen en treedt er roodheid op of kan uw acne toenemen.

Mijn product werkt niet. Hoe kan dat?

De antwoorden hierop staan in het volgende hoofdstuk. Geeft dit geen antwoord voor u, neem gerust contact op dan denken wij met u mee wat de oorzaak kan zijn.

Helpt het product ook tegen Hydradenitis Supporativa? (acne inversa/acne ectopia/HS)

Als u Hydradenitis Supporativa heeft vragen wij u om contact op te nemen met Phidermica (06 1111 3909). Hiervoor zijn speciale aanwijzingen voor gebruik op maat, die wij in dat geval graag persoonlijk met u of uw klant doorspreken.

Helpt het ook tegen psoriasis?

Wij hebben nog onvoldoende aanleiding en hebben nog onvoldoende onderzoek verricht om aan te nemen dat Phitex® ClearUp helpt tegen psoriasis. Wel gaat hier een pilot voor opgezet te worden, om het effect van Phitex® ClearUp te meten van de toepassing bij psoriasis. U kunt zich hiervoor aanmelden bij Phidermica op info@phidermica.nl .

Helpt het ook tegen rosacea?

Wij hebben nog onvoldoende onderzoek verricht om officieel te mogen claimen dat Phitex® ClearUp helpt tegen rosacea. Echter, klanten met rosacea die contact hebben gehad met ons, zijn zeer positief over de verbetering die Phitex® ClearUp geeft voor rosacea. Omdat wij nog geen officieel in-vivo-onderzoek hebben verricht naar de resultaten, doen wij op dit moment nog geen claims over de werking van Phitex® ClearUp voor rosacea.

Anderszijds is het wel logisch dat Phitex® ClearUp helpt voor rosacea. Immers, het Piroctone Olamine in Phitex® ClearUp remt de groei van demodexmijten en een te veel aan demodexmijten speelt een rol bij rosacea. Daarnaast is een lage huidweerstand een bepalende factor in het hebben van rosacea. En juist Phitex® ClearUp is erop gericht om de huidweerstand te verhogen (en doet dat ook).

Voor de pilot die wij gaan starten voor rosacea kunt u zich aanmelden bij Phidermica op info@phidermica.nl .

 

 

 

 

 

 

 

 

Veelgestelde vragen consumenten was last modified: maart 19th, 2020 by rma_ya7hi5p2